Fuktig lada.

Som jag nämnt tidigare håller jag på att lära min pojkvän svenska. En väldigt utdragen process. Bara bra och användbara ord och uttryck förstås.

Veckans ord: "damp-barn."

Smells like teen spirit.

Idag blev jag väckt astidigt av Nirvana istället för polsk hiphop.
De små glädjeämnena i livet.

Jag rensar arkivet, del 10.

2 februari, 2009

Aldrig att jag har brudlyssnat så intensivt på en låt så som jag har brudlyssnat på Dirty dream numer two. Helt sinnessjukt. Jag menar, call the doctor, put me inside, det kan inte vara hälsosamt.

Jag tror att Dirty dream number two ensam är anledningen bakom att Belle and Sebastian numera toppar min Lastfm-lista. Det är ju lite pinsamt. Faktiskt.

Du förstår, vad som ligger etta på din Lastfm säger mycket om vem du är som person (High Fidelity-teorin). Och where does that leave me? Mespop. Mesperson. Fan.

*Sätter Rammstein på repeat*

För just nu är mitt hår ganska ...Bortom all kontroll.

Page?


Jag funderar på om jag kanske borde klippa mig igen. Ja? Nej?

Jag rensar arkivet, del 9.

20 januari, 2009


Utsikten från mitt fönster är spektakulär. Magnifik. Storslagen. *Kräks*

Jag rensar arkivet, del 13.

12 mars, 2009.

Hanna presenterade mig för ett uttryck häromdan: Popstalin. Det är tydligen det jag är.
Ganska spot on om jag får säga det själv.

Hur du vet att du är white trash #1.

Istället för att lera ner kläderna på en äng för att titta efter spännande molnformationer på himlavalvet kan vi stanna hemma och titta på mega-mögelfläckarna i taket och bah "åh en sköldpadda med fluga som jagar en jättebanan!"

Vem behöver tv, liksom?

I'm not living in the real world.
Hej söndag.

Vad tycker ni om Belle & Sebastians nya då? Själv är jag inte säker. Jag är fortfarande säker på att jag vill gifta mig med Stuart. Men inte så säker på om de någonsin kommer göra en till If you're feeling sinister.

Håkans nya har jag inte vågat lyssna på än. Dog ju nästan av River en vacker dröm-videon. (Göteborg alltså, det absolut vackraste jag vet.) Måste förbereda mig mentalt först.

Jag rensar arkivet, del 8.

18 januari, 2009För att sammanfatta: det är kallt.

Det är kallt. Väldigt kallt. Hur kallt? Såhär kallt:

Vattnet som läcker från taket och som vi under dagen samlat upp i hinkar FRYSER TILL IS under natten.

Så kallt.

Och snart är vintern här. Gud vad härligt!

Jag rensar arkivet, del 7.

8 januari, 2009.

Nyss var jag med om en näradödenupplevelse. Helt seriöst. Mycket värre än den gången jag drack utgången mjölk. Vad som hände var att mina tår krampade... I typ en kvart! Ja. Alltså. Ett case of det-var-faktiskt-sjukt-mycket-värre-än-det-låter-så-håll-käft-you-weren't-there!

Trots min kamp mot liemannen lyckades jag sansa mig tillräckligt för att under stor ansträngning ta mig till datorn och byta låt i itunes.

Jag vet inte mycket men jag vet att jag inte tänker dö till Timbuktu.

I'm running out of flytande Mars!

Den här veckan har jag jobbat så mycket att jag inte ens haft tid att besöka mitt favoritställe i hela världen; Tesco. Tragediernas tragedi. Jag har ingen mat hemma. Imorses var jag tvungen att äta en bit tapet med mosad kackerlacka till frukost. Sann historia.

Jag rensar arkivet, del 6.

2 januari, 2009


Jag rensar arkivet, del 5.

25 november, 2008.

En rolig sak, upptäckte jag, är att fundera ut bra och spännande sätt att mörda sina lärare. Bara i teorin, I mind you. Mord i praktiken är inte coolt. Don't do the crime if you can't do the time, liksom.

Kalla mig morbid. Gör det. Men tanken på att papercutta min svensklärare till döds med Strindbergs Röda rummet känns väldigt väldigt rogivande. Eller strypa fotolärare med filmremsor. Ni fattar grejen. Så. Hur skulle DU välja att döda dina lärare?

Jag rensar arkivet, del 4.

20 november, 2008.Bah sjukt ovärda bilder bah.


In that case I'll have a rum and coca-cola.

Ikväll blev jag raggad på av en kille med Jarvis-kavaj. Jag älskar mitt jobb.

Nu kan vi äntligen ta emot drottningen.

Okej, vi saknar Jimcat dearly. Men. New Guy har på eget initiativ städat både köket OCH badrummet. Huset är så skinande rent som ett nedgånget knarkhus kan bli!

New Guy alltså. He's a keeper!

Awesome.

Kärlek på att en av stammisarna på jobbet ser ut som en åldrad och lite sorgsen Barney från How I met your mother.

(För er som missat så jobbar jag på en pub. Alltså. Inte på en bordell eller något.)

Jag rensar arkivet, del 3.

19 november, 2008

Lägenheten här under, åhkäragudihimmelen vad rädd jag är för den. The Shining-hotellet has nothing on Knektegårdsgatan 47C! En förbannelse vidrigare än den i The Grudge vilar oroligt mellan passivhusväggar och fula tapeter. En pest som gör att alla som flyttar in där, i Hin håles håla, blir febersjuka och ohälsosamt fruktansvärt våldsamt benägna att BORRA I VÄGGJÄVLARNA HELA JÄVLA TIDEN.

Jag blir galen.

Mannen som bodde där innan borrade han med. J to the ämt. Varje dag i över ett år. I kid you not. Till synes helt utan syfte eller mening. Och nu har alltså även de nya grannarna börjat. Jag är rädd. Ryser lite. Teorin om en verklig förbannelse känns inte långsökt. Inte alls. Jag börjar tro att helvetet finns och att det råkar vara de 80 parkettklädda kvadratmetrarna under mig. Där bor djävulen. Och han har Black & decker-klippkort.

Så what to do? Jag fruktar undergången. Det känns som att jag lever mitt i 40-talets krigslarm när jag sitter här och skriver mellan de frekventa borrningarna. Kanske ska jag våga mig ner för trappan, ringa på och kasta lite heligt vatten på dem och bah: ”THE POWER OF JARVIS COCKER COMPELS YOU!”

Argh.

Snälla säg att det går att hitta numret till en exorcist i gula sidorna.

Jag rensar arkivet, del 2.

12 mars, 2008.

Fruktansvärt oundvikligt kom så dagen ur mina mardrömmar. Hejdå korta onsdagar, välkommen tillbaka i mitt liv naturkunskap, min svurna jävla fiende. This is not gonna be pretty. Men läraren verkade okej. Han sa att han gillade Nilecity så jag bestämde mig för att inte hata honom alltför mycket.

"Where nobody knows your name."

När Anna var här på besök i somras påpekade hon att en av killarna som jobbar på Blackbirds ser ut som en vuxen Harry Potter. Det är väldigt sant och väldigt roligt.

Denna stackars ovetande man är inspirationen bakom min och Pumpkins senaste serie. Plotten rör sig kring Harry Potter som i vuxen ålder tvingas ta jobb på en pub i mugglarvärlden där ingen vet vem han är, där han inte får använda magi och där de flesta tycker att han är ett jävla miffo. Och så händer det massa tokroliga saker. Yada yada yada.

Resultatet av detta är att varje gång någon på jobbet använder en sådan där gammaldags kvast måste jag kväva en impuls att skrika: "NOT THE NIMBUS!"

Hehehe. Hehe. Heh.

Jag rensar arkivet, del 1.

12 mars, 2008

Jag har alltid av någon obegriplig anledning haft svårt att skilja Eskobar och Weeping willows åt. (Lite på samma sätt som jag inte kan höra skillnad på Maroon 5 och Anastacia.) Båda banden gör inte så uppmärksammad, men söt popmusik. Jag gillart.

Men nu. Nu har jag äntligen lärt mig att skilja dem åt.

Eskobar är förädarna som ställde upp i melodifestivalen. Weeping willows är de som i och för sig har en sångare som heter Magnus Carlsson men sjunger som Morrissey. Helt fint. Helt bra. Weeping willows vinner stort.

Alltså, Eskobar: av, Weeping willows: på.

Allt ska bort!

Jag upptäckte att jag har massor av utkast liggandes. Inlägg som jag aldrig publicerat. Eftersom jag är en vän av ordning (haha) tänkte jag köra en liten utrensning. Starting today. Det kan bli kul. Det kan bli tråkigt. Det kan bli alldeles alldeles underbart. DEN SOM LEVER FÅR SE.

Jag rensar arkivet, del 14.

5 april, 2009.

Jag måste erkänna att jag är både besviken och lite konfunderad över att omvärlden inte har annamat min tideräkning ännu. Trodde det skulle slå stort.

Jag rensar arkivet, del 12.

6 mars, 2009

Jag fick en fråga.

"Varför hatar du Takida så? Har du ens lyssnat på dem? Har du liksom ens sett en bild av dem?"

Nej. Jag behöver inte. Jag vet. Vissa saker vet man. Instinkt kallas det. Men okej. För all del. Om du ska vara sån.

*Googlar Takida och får fram en bild på Medelpads tvivelaktiga bidrag till rockens hall of fame.*

Hm. Just as I thought. Tre av fyra har keps. EEHH. Okej. Moving on.

Jag rensar arkivet, del 11.

17 februari, 2009.

"Popmusik är som hinduismen: det finns flera miljoner gudar. Fast du är kär i dem allihopa och vill gifta dig med dem."

Jag ser inte den stora tabun i att citera sig själv.

Död.


Titta! Vi hittade en död mus i trädgården. Jag fick höra att jag var "morbid" och "konstig" bara för att jag sprang in efter kameran.

Till och med Creepy Chris höll med om att jag är något utöver det vanliga.

Pffft. Vilka sissies va.

I’m tense and nervous and I can’t relax.

Det är morgon och jag lever! Hurra!

On New Guy är någon slags psycho killer döljer han det väldigt bra.

Ny roomie.

Jimcats ersättare flyttade in idag. Vi vet inte vad han heter ännu. Vi kallar honom bara New Guy. Bra så.

Swan... and paedo.

Hej vänner. Vet ni vad? Jag kom precis hem från mitt första arbetspass på en av stans alla pubar. Jag var skitnervös innan, jag har ju aldrig jobbat på pub, men det gick finfint! Jag fick lära mig att hälla upp pints, hur man gör en treklöver i guinness-skummet, jag blev presenterad för och utvärderad av stammisarna och bara en enda gång blev jag tillfrågad vad "nice tits" heter på svenska. Och kanske bäst av allt: MAN FÅR DRICKA PÅ ARBETSTID. Minsann.

RSS 2.0